Vi ste ovde: NaslovnaLovLovLov prepelice, grlice i goluba grivasa
petak, 31 jul 2015 16:31

Lov prepelice, grlice i goluba grivasa Istaknut

Napisano
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Aktivnost            
Cena aranžmana                                                                                 830 € po lovcu
Lokacija                                                                                                    Kovin,Vojvodina
Sezona                                                                                              01. avgust – 01.oktobar
Način lova                                                                               Sa lovačkim psima,prepelice
Idealno za                                                                                                  Grupe, Pojedince

Opis

Ukoliko želite da Vas mi sačekemo na aerodromu ili da sami dođete do svog odredišta, Kovin se nalazi na samo sat i po vremena vožnje autom od međunarodnog aerodroroma Nikola Tesla u Beogradu.
 
Kovin je jedno od najboljih lovišta u Srbiji za ovu vrstu divljači. Nalazi se 3km udaljen od Dunava, a rukavac Dunava “Dunavac” dolazi do ivica grada i na njemu je pristanište.
 
Prepelica
Prepelica odlično pamti svoje staro stanište i mesto gde se izlegla, gde je odrasla i po pravilu uvek se vraća. U prirodi je aktivna izjutra, dok ne pripreče jako Sunce i u kasnim popodnevnim satima, kada se veselo oglašavaju poznatim “puć-pu-ruć” i kada ih možemo videti kako pretrčavaju puteve i čistine između njiva.

Od sve naše poljske divljači pruža najviše sportskog užitka. Preporučljivo je da se ne lovi izjutra sasvim rano, dok ne krene da se hrani. Tada će ostavljati više mirisnih tragova pa će je pas ptičar lakše pronaći. Lov bez psa je nemoguć. Izjutra se obično nalazi na strnjištima, a tek kada ugreje povlači se u parcele sa detelinom, nepokošenom travom, repišta, zapuštene i neobrađene parcele zarasle u travu, gde nalazi najbolji zaklon od jakog sunca i letećih neprijatelja.

Prepelica veoma strpljivo podnosi “markiranje” psa, pa nije retkost da je primetimo šćućurenu u travi na pedalj od njuške psa. Kada odluči da poleti, odbaci se malo nožicama uvis i uz karakterističan zvuk krila odleti stotinak metara dalje i spusti se opet u travu. Ne leti visoko, oko jedan i po metar najčešće, pa moramo biti veoma obazrivi pri pucanju.

Na prepelice treba pucati sa odstojanja od 20 do 30 metara. Ako to činimo na bližim odstojanjima najčešće ćemo je promašiti, a ako se i dogodi da je pogodimo, od nje neće ostati skoro ništa jer će je gust snop sačme razneti. Najefikasnije vreme lova na prepelice je kada jutro odmakne i počne prepodnevna vrelina, u ranijim popodnevnim satima pa sve do sumraka, jer, kako se približava veče i one su sve živahnije.

Love se puškama sačmaricama u kalibru 20 i 16 ali su, iako za prepelicu “prejake” u upotrebi i puške u kalibru 12. Obično se koriste lovački patroni po izboru, što se proizvođača tiče, sa olovnom sačmom 14,12 i eventualno 10.
Grlica

Najbolji period za lov afričke grlice je i veoma kratak u ovom lovištu zbog njihovog preleta i to od kraja avgusta do kraja septembra, a najbolje vreme za lov golubova i grlica je od jutarnjih sati sve do 10 časova a i kasnije posle 16 časova.

I golubovi i grlice se love isključivo puškama sačmaricama u kalibrima: 20,16 i 12. Preporučujemo svakom lovcu, ako postoje mogućnosti, da se opredeli za lakšu pušku manjeg kalibra, jer nije svejedno po vrućem danu nositi u rukama oružje od 3,5 ili dva kilograma. Izbor municije je lična stvar svakog lovca, ali je najbolje sa sačmenim punjenjem veličine 10,12 pa i 14. Što više olovnih kuglica u patronu to su šanse veće da nanišanjeni golub ili grlica budu pogođeni, jer nije svejedno da li u patronu imate 100 ili 300 olovnih kuglica
Golub grivaš

  Kod nas se sve češće, pa i u gradskim sredinama, mogu golubovi grivaši sresti u parkovima, i uopšte gde ima i četinarskog drveća, i u zimskim mesecima.

Tokom leta, naročito od avgusta pa sve do seobe, najčešće ćemo ih videti u blizini reka ili drugih vodenih površina jer mu je potrebna voda koju uzima nekoliko puta dnevno. To su inače i reoni gde se okupljaju veća jata i pred seobu. Rado posećuje strnjište i sve površine pod žitaricama jer se hrani i semenjem korovskih biljaka a proteinsku hranu (crve, gliste i bube) znatno ređe uzima. Inače, golub grivaš je veoma oprezna i plašljiva ptica pa obično “sedi” na nekom višem drvetu kako bi imao dobar pregled na okolinu.
U hodu je dosta spretan, kada poleće oglašava se zvukom krila kao pljeskanjem. Kada dostigne potrebnu visinu i pređe u horizontalni let, onda se čuje karakteristično zviždanje krila.
Smeštaj
Vaš smeštaj se nalazi u samom centru Kovina i samim tim gradski park i šetalište se nalaze na samo 10 m od objekta. Smeštaj je nov, savremeno opremljen ugostiteljski objekat prilagodjen evropskim i svetskim hotelijeriskim standardima koji omogućavaju prijatan odmor.
 U ponudi ima četrnaest moderno opremljenih soba i studio, za boravak od jedne do četiri osobe,.. Sve sobe kao i studio opremljene su sa kupatilom sa tuš kabinom i fenom, klima urđajem, TFT TV-om, radnim stolom i telefonom, kao i mini barom i garderoberom. Pristup internetu je obezbeđen bežićnim singalom na prostoru celoga hotela. U sklopu objekta se nalazi moderan cafe restoran sa bogatim izborom jela
Gostima je obezbedjen parking prostor sa nadzorom, recepcija, sef za dragocenosti gde se mogu odložiti predmeti od vrednosti na čuvanje.

     U cenu aranzmana ulazi
Organizacija 3 dana lova 4 noćenja (pun pansion)
Pozivno pismo
Svi dokumenti potrebni za lov
Pratnja stručnog lica u lovu
Sva odstreljena divljač bez ikakvog ograničenja
Svi transporti u lovu


       Moguci dodaci
Jednokrevetna soba  – 15€ po noći
Iznajmljivanje oružja – 25€  dnevno
Transport od aereodroma do lovišta i nazad – 180€ .
Aranzman ne ukljucuje: pice, prevoz do Srbije i nazad.
Cena za turistu                                             330€ (četri noćenja sa punim pansionom).

Dodatne informacije
 Ukoliko želite da ponesete svoje omiljeno oružje u lov, unos tog oružja u Srbiju je veoma jednostavan Lovcima je dozvoljeno da ponesu najviše dve puške različitog kalibra uz obavezno posedovanje “evropske dozvole”  i 200 lovačkih metaka.
Potrebni podaci, ime, prezime, broj pasoša ili lične karte kao i Vaša lovačka dozvola, dozvola za unos oružja i opis oružja ( marka, kalibar, serijski broj,evropska dozvola) moraju biti dostavljeni našoj agenciji minimum 45 dana pre datuma dolaska, zbog obrađivanja Vaše lovne dozvole i pozivnog pisma koje Vam šaljemo nakon Vaše potvrde (pozivno pismo je obavezno imati kod sebe na graničnom prelazu). U ovom navedenom roku će Vaša uplata akontacije, od 40 % cene aranžmana, biti i potvrda Vašeg dolaska.
Po Vašem zahtevu mi ćemo Vam poslati upitnik koji popunjavate sa gore navedenim podacima, uz priložene fotokopije istih dokumenata.
 Da bi se uveo pas u Srbiju potreban je "evropski pasoš" koji obuhvata karton o vakcinaciji protiv besnila i najnoviju potvrdu veterinara o dobrom zdravstvenom stanju psa, koja se izdaje najviše 15 dana pre ulaska u Srbiju.
Dodatne opcije  
Mogućnost kombinacije lova ili eventualne turističke ponude.

Pročitano 58704 puta Poslednji put izmenjeno ponedeljak, 24 decembar 2018 09:51
france

Kowshar Ahmed is the CEO and Founder of JoomShaper.com, joomla template designer and extension developer. You can connect with him on Facebook and Twitter.

Ostavi komentar

Kalendar

« Septembar 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
enfrdeitptrues

Brojač poseta

0.png6.png0.png1.png0.png6.png9.png
Danas180
Juče513
Ove nedelje180
Ovog meseca8950
Ukupno601069

Na sajtu trenutno

2
korisnika

Galerija

Galerija

Hilandar FACEBOOK

facebook hilandar

O Nama

Imamo partnerske zakupe u Grčkoj, Bugarskoj, Crnoj Gori, posredujemo u organizacijama turističkih putovanja širom Evrope i specijalisti smo za verska putovanja a posebno za hodočašća na Svetu Goru i manastir Hilandar

saznaj više o nama

Mapa
Dunđerska br. 19. 18400 Prokuplje. Srbija

Facebook

Scroll to Top