Vi ste ovde: NaslovnaLovLov u SrbijiLov sumske sljuke u Srbiji

Lov sumske sljuke u Srbiji

151284 puta

Aktivnost                              
 
Cena aranžmana                                                                                                    850€
Lakacija                                                                                    Centralna i Juzna Srbija
Sezona                                                                                      16.oktobar do 31.januara
Način lova                                                                                         Sa lovačkim psima
Idealno za                                                                                            Grupe, Pojedince

Opis
Ukoliko želite da Vas mi sačekamo na aerodromu ili da sami dođete do svog odredišta,  lovišta koja vam nudimo se nalaze na tri sata vožnje autom od međunarodnog aerodroroma u Nikola Tesla u Beogradu.  
Tokom novembra i decembra, treba očekivati pojavu većeg broja šumskih šljuka u našim lovištima. Ove ptice su na seobi i jako se kratko zadržavaju u ravničarskim i brdskim lovištima, sve dok ih niske temperature ne primoraju na seobu u uske primorske pojaseve na crnogorskom primorju. Najveći broj ovih ptica kod nas je u brdskim lovištima Centralne i Južne Srbije na nadmorskim visinama i do 700-800 metara.  Najčešće traže hrastove,  grabove ili bukove šume gde ostaju sve do pojave jačih mrazeva i prvih većih snegova. Posle toga se spuštaju u ravničarska lovišta gde ostaju sve dok sneg ne prekrije i ta  lovišta. Tek tada kreću na seobu prema crnogorskom primorju. To je tajanstvena ptica, koja često zna da poleti  bukvalno ispod lovčevih nogu, a krivudav i brz let je često spašava i ona odleće nepogođena. Veliki broj lovaca ne zna za podatak da šljuka kada sleti posle prvog podizanja, beži nogama kao najbrži fazan. Zato treba požuriti i potražiti je što pre, ako dođe do promašaja u prvoj šansi. Mada je jako redak slučaj da se ponovo podigne šljuka na koju je već pucano. Pošto se na nju puca uglavnom na kratkim rastojanjima, potrebno je koristiti sitniju sačmu 12 ili još sitniju. Prilikom pucanja na podignutu šljuku, lovci moraju biti maksimalno oprezni, jer ova ptica vrlo često poleti nisko, pa u takvim situacijama i ne treba pucati,  već je pustiti da uhvati visinu posebno ako je psi podignu iz šume pa onda izleti na čist prostor pogodan za precizan hitac.
 U cenu aranžmana ulazi
Organizacija 3 dana lova 4 nocenja (pun pansion)
Pozivno pismo
Svi dokumenti potrebni za lov
Pratnja stručnog lica u lovu


Moguci dodaci
Jednokrevetna soba – 15€ po noći
Iznajmljivanje oružja – 25€  dnevno
Transport od aereodroma do lovišta i nazad – 180€ per tre cacc.
Transport u lovu po vozilu: 50€

Aranžman ne uključuje: piće, prevoz do Srbije i nazad.
Cena za turistu                                              280€ (četri nocenja sa punim pansionom).
Istaknuto
U zavisnosti od Vaših zahteva u vezi sa smeštajem, mi ćemo Vam poslati precizne podatke vezano za lokaciju, jer u ponudi imamo više lovišta na različitim lokacijama u Srbiji.
Dodatne informacije
 Ukoliko želite da ponesete svoje omiljeno oružje u lov, unos tog oružja u Srbiju je veoma jednostavan Lovcima je dozvoljeno da ponesu najviše dve puške različitog kalibra uz obavezno posedovanje “evropske dozvole”  i 200 lovačkih metaka.
Potrebni podaci, ime, prezime, broj pasoša ili lične karte kao i Vaša lovačka dozvola, dozvola za unos oružja i opis oružja ( marka, kalibar, serijski broj,evropska dozvola) moraju biti dostavljeni našoj agenciji minimum 45 dana pre datuma dolaska, zbog obrađivanja Vaše lovne dozvole i pozivnog pisma koje Vam šaljemo nakon Vaše potvrde (pozivno pismo je obavezno imati kod sebe na graničnom prelazu). U ovom navedenom roku će Vaša uplata akontacije, od 40 % cene aranžmana, biti i potvrda Vašeg dolaska.
Po Vašem zahtevu mi ćemo Vam poslati upitnik koji popunjavate sa gore navedenim podacima, uz priložene fotokopije istih dokumenata.
Da bi se uveo pas u Srbiju potreban je "evropski pasoš" koji obuhvata karton o vakcinaciji protiv besnila i najnoviju potvrdu veterinara o dobrom zdravstvenom stanju psa, koja se izdaje najviše 15 dana pre ulaska u Srbiju.
Dodatne opcije  
Mogućnost kombinacije lova ili eventualne turističke ponude.


 

Ostavi komentar

Kalendar

« Septembar 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
enfrdeitptrues

Brojač poseta

0.png6.png0.png1.png0.png5.png6.png
Danas167
Juče513
Ove nedelje167
Ovog meseca8937
Ukupno601056

Na sajtu trenutno

3
korisnika

Galerija

Galerija

Hilandar FACEBOOK

facebook hilandar

O Nama

Imamo partnerske zakupe u Grčkoj, Bugarskoj, Crnoj Gori, posredujemo u organizacijama turističkih putovanja širom Evrope i specijalisti smo za verska putovanja a posebno za hodočašća na Svetu Goru i manastir Hilandar

saznaj više o nama

Mapa
Dunđerska br. 19. 18400 Prokuplje. Srbija

Facebook

Scroll to Top