Vi ste ovde: NaslovnaRecepti
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 42

Recepti

915 puta

TUNIŽANSKA SUPA

Sastojci: 200 g krompira, 50g celera, 20g bele repe, 20g maslaca, 200g šargarepe, 50g gustog paradajza, 100g praziluka, 200g kelerabe, 1 limun, 50g peršuna.

Priprema: Povrće dobro oprati. Očistite šargarepu i iseckajte je u kolutiće. Očistite krompir, belu repu i kelerabu i isecite ih na kockice. List peršuna i celera iseckajte zajedno sa prazilukom, potom sve stavite u veći lonac i dodajte gusti paradajz i 2 litre vode. Promešajte i dodajte so i biber po ukusu, potom kuvajte na lakoj vatri dok ne provri. Nakon vrenja poklopite i kuvajte na laganoj vatri sat vremena. U međuvremenu dodajte maslac. Servirajte vruće, a uz supu servirajte i kriške limuna.


 

PUN ENGLESKI DORUČAK (Full English Breakfast)

U svakom restoranu, uzduž i popreko Engleske, u svako doba dana možete poručiti ovaj obilan i jak doručak. Iako tradicionalan, retko se susreće u domovima u kojima se inače konzumira mnogo lakši doručak sastavljen od meda, mleka, pahuljica i tosta.

Inače cena u restoranima nimalo nije povoljna ali svakako se barem jednom treba počastiti.

Pun engleski doručak sadrži: jaja, pečenih ili kuvanih, kobasica, slanine, tosta, paradajza, pečuraka na roštilju pripremljenih, i naravno neizostavnog pasulja. Naravno u zavisnosti od restorana mogu se naći i obilnije ali i skromnije porcije.

Priprema: Zagrejati roštilj, iseći paradajz na pola, staviti ih na roštilj zajedno sa slaninom i kobasicama držati kobasice na roštilju oko 8-10 minuta, a slaninicu i paradajz dok ne dobiju boju i okretati s vremena na vreme. Očistiti i iseći perčurke, i staviti ih u tiganj prethodno premazan puterom. Pasulj koristite iz konzerve koji se podgreva u mikrotalasnoj dok se ne ugreje. Ubaciti dva parčeta tosta u toster. Prerezati dijagonalno prilikom serviranja. Ispeći dva jaja. Sve to servirati na veliki tanjir.


 

ZLATIBORSKA KOMPLET LEPINJA

Sastojci: 1 lepinja, 1 jaje, 1 supena kašika starog zlatiborskog kajmaka, 5 supenih kašika pretopa (saft od jagnjećeg ili prasećeg pečenja - možete ga naći u svakoj pečenjari).

Priprema: Odsecite gornju trećinu lepinje. Donji deo premažite kajmakom. Umutite jaje i prelijte ga preko kajmaka. Utisnite ga malo u lepinju. Stavite u zagrejanu pećnicu i pecite 10 minuta. Kad izvadite lepinju, prelijte je zagrejanim pretopom.

 

Ostavi komentar

Galerija

Galerija

O Nama

Imamo partnerske zakupe u Grčkoj, Bugarskoj, Crnoj Gori, posredujemo u organizacijama turističkih putovanja širom Evrope i specijalisti smo za verska putovanja a posebno za hodočašća na Svetu Goru i manastir Hilandar

saznaj više o nama

Mapa
Dunđerska br. 19. 18400 Prokuplje. Srbija

Facebook

Scroll to Top